USB belleğiniz bilgisayarınızda sürücü olarak görünmüyor

USB belleğinizi bilgisayarınıza bağladınız, sistem tarafından tarandığını belirten bir açılır pencere belirdi ve sürücü harfi Bilgisayarım’da belirdi. Ne var ki Windows sistemde harici bir yedekleme biriminin olmadığını söylüyor. Üstelik sürücü harfi de kayıp. İlk önce USB’nizin dosya sisteminin bilgisayarınız tarafından okunup okunmadığınıdenetleyin. Eğer belleğinizi Linux ya da Apple bilgisayarda kullanmadıysanız üzerinde bir partisyon oluşmadığından emin olabilirsiniz.


Bilgisayarınız USB belleğinizi taşınabilir bir sabit disk olarak gösteriyor. Bu yüzden bir sabit diskin tüm özelliklerinin USB belleğinizle uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Bunun için Windows veri yedekleme yönetimini çalıştırmanız gerekiyor. Bunun için “Bilgisayarım”a sağ tıklayın ve “Yönet”i seçin. Açılan pencereden “Depolama” altından “Disk yöneticisi”ne tıklayın. Buradan USB belleğinizin biçimlendirilmişbir partisyon olarak mı yoksa sadece atanmamış yedekleme konumu olarak mı göründüğünü denetleyin. Belleğinizdeki bölümü yanlışlıkla silmişya da partisyon tablolarıbir nedenden ötürü zarar görmüş olabilir. Belleğinize sağtıklayarak “Yeni partisyon” kısmından bir bölüm atayın. Diskinizdeki tüm veriler silinecek, sihirbaz biçimlendirme işlemini üstlenecek.



USB belleğiniz bilgisayarınızda sürücü olarak görünmüyor

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.