Ağa iki bilgisayar bağlamak

Evinizde iki bilgisayar var ve FritzBox üzerinden internete erişebiliyorsunuz. Ancak çevrimiçi olarak iki bilgisayarın birbiriyle haberleşerek verilerine ulaşabilmeyi gerçekleştiremiyorsunuz. Bu veri alışverişini gerçekleştirebilmek için her iki bilgisayarın da tek bir ağa bağlanmış olması gerekiyor. Ancak yönlendiricinizde gerekli ayarları yapmanız gerekiyor. Ayarlamalardan sonra güvenlik duvarını gözden geçirmelisiniz.


ev agi 560x268 Ağa iki bilgisayar bağlamak


Eğer sadece Windows’un güvenlik duvarını kullanıyorsanız fazla bir zorluk yaşamazsınız ve ayrıca bir müdahalede bulunmanıza gerek kalmaz. Ancak diğer üreticilerin güvenlik duvarları çoğu zaman öteki bilgisayara erişimi engeller. Böylesine güvenlik duvarlarını LAN bağlantınıza uygun olarak yapılandırmanız gerekiyor. Yaptığınız ayarlar işe yaramazsa, geriye son çare olarak güvenlik duvarını iptal etmek kalıyor. Her iki bilgisayarda da aynı kullanıcı hesabını kullanmanız, sistemin size erişim hakkı vermesi için şart. Kullanıcı ayarlarına Denetim Masası’ndaki “Kullanıcı Ayarları”ndan ulaşabilirsiniz. Bilgisayarlarda sadece kullanıcı adlarının aynı olması gerekiyor. Farklı  şifreler kullanmanızda bir sakınca yok. Mutlaka bir şifre atamanız gerekiyor çünkü bu alan boş bırakılamıyor.


Son olarak disk ve klasörlere erişim izni tanımanız gerekiyor. Bunun için sağtıklayarak bağlam menüsünden “Özellikler”i seçin ve “Paylaşım”dan “Gelişmiş paylaşım”a tıklayın. Buradan klasörleri paylaşıma açın.




Ağa iki bilgisayar bağlamak

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.