IDM Aktif Kullanın

İnternet Download Manager indirme hızını 5 kat artıran, devam edebilme ve indirme zamanlama özelliklerine sahip bir araçtır. Benimde kullandığım bir uygulamadır. Bu yazımda IDM ilgili bazı pratik bilgileri paylaşacağım.



İnternet Download Manager ile nasıl hızlı download yapılacağını “IDM ile Hızlı Download” başlıklı yazıda anlattım. Bugün ise IDM basit ama çok işinize yarayacak bilgiler vereceğim.


idm 6.16 560x265 IDM Aktif Kullanın


  • Dosyaları IDM ana penceresinden diğer uygulamalara sürükleyip bırakabilirsiniz. ( Örneğin, Winamp, Media Player v.b) dosyaları IDM’ den herhangi bir Windows dizinine sürükleyip bırakarak taşıyabilir veya kopyalayabilirsiniz.

  • Kullanıcı adı ve şifresi isteyen sitelere her defasında aynı kullanıcı adı ve şifresini girmek istemiyorsanız sunucu için geçerli kullanıcı adı ve şifresini site bağlantıları listesine ekleyebilirsiniz. ( Seçenekler / Site bağlantıları )

  • Eğer bir sunucudan bir dosyayı indirirken problemle karşılaşırsanız ( Sunucu meşgul, zaman aşımı diğer sunucu veya ağ benzeri problemler ) IDM zamanlama kuyruğunda sadece bu dosyayı durdurabilir ve kuyruğu başlatabilirsiniz. IDM zamanlama her 30 saniyede bir indirmeyi denetleyecektir.

  • IDM eğer indirilecek dosyanın türü tür/uzantı listesinde bulunuyorsa herhangi bir tarayıcıdan indirebilir. “Seçenekler / Genel” bölümünden uzantı listesini düzenleyebilirsiniz.

  • Tarayıcı üzerinden linke CTRL tuşu ile birlikte tıkladığınızda IDM indirme işlemini başlatacaktır. ( IDM seçeneklerinden bu tuşları değiştirebilirsiniz. Genel bölümü, Tuş butonu)

  • Eğer tarayıcı üzerinde linki ALT tuşuna basarak tıklarsanız, IDM indirme işlemini başlatmayacak ve tarayıcı dosyayı indirecektir. ( IDM seçenekler ve Genel bölümü, Tuşlar kısmından bu tuşları değiştirebilirsiniz.)

  • Eğer herhangi bir şey anlamadıysanız F1 tuşuna basın ve yardım menüsünü görünecektir.

  • Eğer IDM’ nin tarayıcıdan indirme işlemini devralmasını istiyorsanız, IDM seçeneklerinden tarayıcı ilişkilendirmesini kapatabilirsiniz..

  • Web tarayıcı üzerindeki linki indirme sepetine sürükleyip bırakabilirsiniz. İndirme sepetini IDM ikonuna üzerinde sağ kilik yaparak “İndirme Sepertini Göster” veya URL menüsünden “İndirme Sepetini Göster” i tıklayarak görüntüleyebilirsiniz..

  • İndirme tamamlandı dosya açılsınmı diyaloğunu kapatabilirsiniz. “Seçenekler / İndirilenler bölümünden İndirme tamamlandı diyaloğunu göster” seçeneğini kaldırabilirsiniz.

  • İndirmeyi başlat ve kaydedilecek yeni seç diyaloğu kapatabilirsiniz. “Seçenekler / İndirilenler” bölümünden “İndirmeyi başlat diyaloğunu göster” seçeneğini kaldırabilirsiniz.

  • IDM Seçenekler / İndirilenler menüsünden indirme ilerleme diyaloğunu küçültebilir veya kaldırabilirsiniz.

  • IDM MSN Explorer veya Internet Explorer tabanlı tarayıcılarından HTTPS indirmeleri alınana kadar görev çubuğunu bildirim alanında kalacaktır.

  • Dosya indmek için IDM’ yi komut satırından çalıştırabilirsiniz.

  • IDM arkadaşlarınıza tavsiye edebilirsiniz. IDM Araç çubuğu bölümün bulunan “Tavsiye Et” butonu tıklayınız.

  • IDM web oynatıcıdan bir multimedia isteği algıladığı zaman IDM tarayıcıda web oynatıcı üzerinde indirme paneli gösteri bu panelin görünüm özelliğini “Seçenekler / Genel” bölümünden “Tarayıcılardaki IDM indirme panelini düzenle butonunu tıklarak düzenleyebilirsiniz.

  • IDM ile indirmek veya engellemek için tuşları düzenleyebilirsiniz. “Seçenekler / Genel” bölümünden “IDM ile indirmek veya engellemek için tuşları düzenle” seçiniz.

  • İndirdiğiniz dosyayı virüs taramasından geçirin. “Seçenekler / İndirilenler” bölümünden Virüs kontrolü bölümünden virüs programın “.exe” dosyasını seçin..

  • Eğer IDM yeterince hızlı değilse “Seçenekler->Bağlantı”  diyaloğundan bir yüksek band genişliği bağlantı tipini seçin. Ayrıca aynı diyalogta “Tanımlı maksimum eş zamanlı bağnatı sayısı” değeri ile oynayabilirsiniz. Bu hızınızı artıracaktır. Lütfen şunuda göz önünde bulundurun, indirme hızı indirdiğiniz sunucuya ve sizin ağ bağlantı durumunuza bağlıdır.

  • IDM Windows güncellemelerini indirmeye çalışıyorsa “Seçenekler->Dosya Türleri” diyaloğunda hariç tutulanlar listesine *.update.microsoft.com *download.windowsupdate.com değerleri eklemeyi deneyin veya “Varsayılan” butonunu tıklayın.

  • megaupload.com premium üyeliğine sahibim ama indirme linkini sağ tıklayıp “IDM ile indir” tıkladığımda IDM bir html sayfası indiriyor. Direk olarak dosyaları megaupload’ dan Internet Download Manager kullanarak indirebilirim diyorsanız.

1. “Seçenekler->Site Bağlantıları” ndan http://*megaupload.com için yeni bir bağlantı bilgisi ekleyin. Site adının önüne yıldız kullanmalısınız çünkü bu sitede farklı alt sunuculara yönlendirmeler bulunmaktadır. “http://” yi seçin, “*megaupload.com” girin, “Site giriş” e kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin.


2.megaupload.com sitesinde hesap ayarlarında “Direct download” seçeneğini aktif edin. “Transfer settings” diyalogunda bunu yapabilirsiniz. Resme bakın.


“Direct download” seçeneği aktif edildiğinde, tarayıcıda “IDM ile indir” açılır menüyü kullanmaya gerek kalmaz. İndirme linkini tıkladığınızda, IDM otomatik olarak indirmeyi devralacaktır. Eğer IDM indirmeyi devralmıyor ve bir standart indirme diyaloğu görünüyorsa, “Seçenekler->Dosya Türleri” bölümünde otomatik olarak indirilecek dosya türleri listesinde uzantıyı konrol etmelisiniz. Örneğin indirmek istediğniz dosya filename.zip.001, filename.zip.002 ve benzerleri gibi olabilir. Bu durumda, “Seçenekler->Dosya Türleri” bölümünde tomatik olarak indirilecek dosya türleri listesine 0* (sıfır yıldız) eklemelisiniz.


  • İndirmeleriniz düzenlemek için IDM indirme kategorilerine sahiptir. Her bir kategori kendi indirme yoluna sahiptir. Her bir kategori için yolu ayarlayabilirsiniz.  “Seçenekler->İndirilenler” diyalogunu açın ve listeden bir kategori seçin. Eğer kategorileri kullanmak istemiyorsanız, ana ekranda kategori ismine sağ klik yapın ve açılır menüde “Sil” i seçin.

  • Antivirüs yazılımım için hangi dosyayı kullanacağımı bilmiyorum. Genellikle virüs tarayıcınız “Windows Başlat->Programlar” menüsünden çalıştırdığınız programı kullanır. Menüdeki kısa yola sağ klik yapın ve “Özellikler” i seçin. Sonra “Hedef” kısmındakileri not alın. “IDM Seçenekler->İndirilenler” diyalogunu açın. “Virüs tarama programı” alanına virüs tarama programının tam yolunu girmelisiniz. Sonra alta komut satırı parametresini girmelisiniz. Komut satırı alanına dosya adını “[File]” parametresi olarak girin. Örneğin, Norton Antivirus için, “Virüs tarama programı” alanına “C:Program FilesNorton AntiVirusNAVW32.EXE” ve “Komut satırı parametresi” alanına “[File] /s” girmelisiniz.


IDM Aktif Kullanın

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.