4 Parmak Rabia İşareti Nedir Nereden Çıkmıştır

Son günlerde Mısır darbesinden sonra darbeye karşı direnenlerin semboli hala gelen 4 parmak rabia işareti nedir? Ne anlama geliyor bunu açıklamaya çalışalım..



4 Parmak Rabia İşareti Nedir Nereden Çıkmıştır


rabiaa 560x293 4 Parmak Rabia İşareti Nedir Nereden Çıkmıştır


4 Parmak Rabia İşareti


Günümüzde iletişim araçları ile çok hızlı ve çok yaygın bir iletişime aynı zamanda bu iletişimin getirdiği oldukça hızlı bir paylaşıma sahip bir durumdayız. Ne mi demek istiyorum? Bahsettiğim şey teknoloji internet sosyal medya.. İşte bu hızda yayılan ve şimdilerde dünya gündemine yerleşmiş Rabia işareti olan dört parmak işareti.. Çok sıklıkla bu işareti gerek sosyal medyada gerek yazılı ve görsel medyada gerekse göstericilerin ellerinde pankartlarda profil resimlerinde görmekteyiz. Şimdi gelelim bu işaretin anlamına.. Yaptığım araştırmalar ve edindiğim bilgiler ışığında kısaca sizleri de bilgilendirmek istiyorum.


Rabia İşareti Nedir?


Esasında dört parmak işareti İslam Dünyası’nın bitmeyen acılarından sadece birini temsil ediyor ve bu yapılan zulmün karşısında yer almanın özellikle de son zamanlardaki Mısır’da yaşanan darbenin karşıtı olmanın sembolüdür.


Dört parmak işareti Arapça da “dört veya dördüncü” anlamına gelen “Rabia” yı yani darbecilere karşı konulan ve özgürlük için verilen çaba ile anılan Rabiatül Adeviyye Meydanı’nı  temsil ediyor. Dört parmak işareti şu anda mısırdaki darbecilere karşı karşıt bir tavır sergilemenin bir sembolü haline gelmiştir.



4 Parmak Rabia İşareti Nedir Nereden Çıkmıştır

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.