E-Devlet ile Yurtdışından Getirilen Telefonu Kayıt Etmek

Türkiye’de ki vergi sistemi ve üreticilerin piyasa fiyatlarındaki değişkenlik nedeniyle ülkemizde telefon fiyatları oldukça yüksek. Dürüm böyle olunca çoğu vatandaş yurt dışından telefon getirmeye başlamış durumda… Ancak bu telefonlar ülkeye girişinden 10 ile 15 gün içerisinde görüşmeye kapanıyor.  Telefonu ülke sınırları içerisinde kullanabilmeniz için İMEİ Kaydı yapmanız gerekiyor.


KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR ?


Eski süreçte belli başlı evraklar gerekiyordu. Fakat günümüzde yenilenen sistem ile E-Devlet üzerinden belgesiz olarak kayıt yapılabiliyor.


E-Devlet ile Yurtdışından Getirilen Telefonu Kayıt Etmek


Kayıt için gerekenler ?


1. PASAPORT ( 1 Ay içinden en az 1 kere kullanılmış olması gerekiyor )


Telefonun kayıt edilebilmesi için 1 Ay içerisinden en az 1 kere farklı bir ülkeye giriş ve çıkış işleminde bulunmanız gerekiyor.


2. Harç Pulu Ödemesi ( Ücreti : 100 TL’dir )


Telefonunuzun  İMEİ Kaydının gerçekleşebilmesi için Devlet’e anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden 100 TL’lik cihaz harç pulunu ödemeniz gerekmektedir. Aksi taktirde işleminiz askıda kalır ve gerçekteşmez.


Anlaşmalı Bankalar:  T.Halk Bankası, Vakıflar Bankası TAO, Asya Katılım Bankası A.Ş. , Anadolu Bankası A.Ş. , Aktif Yatırım Bankası A.Ş. , Alternatif Bank A.Ş. , T.Finansbank Katılım Bankası A.Ş. , Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. , Tekstil bank A.Ş. , Türk Ekonomi Bankası A.Ş. , Turkishbank, Turkland Bank , Denizbank A.Ş. İNG Bank A.Ş. ,Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. , HSBC Bank A.Ş. , Şekerbank T.A.Ş. , T.Garanti Bankası A.Ş. , TC Ziraat Bankası, T.İş Bankası A.Ş.


3. E-Devlet Hesabı (Pasaport ile aynı kişi olmak zorunda)


Pasaport sahibi ile aynı kimlik bilgilerini paylaşan E-Devlet Hesabı ile https://www.turkiye.gov.tr  üzerinden giriş yapın.


1 602x405 560x376 E Devlet ile Yurtdışından Getirilen Telefonu Kayıt Etmek


Ardından E-Hizmetler başlığına tıklayıp Bigi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Menüsünden “BTK İMEİ Kaydet” linkine tıklayın.


2 602x680 336x380 E Devlet ile Yurtdışından Getirilen Telefonu Kayıt Etmek


Bireysel İMEİ Kayıt Sayfası belirdikten sonra Durumunuzu T.C Vatandaşı olarak işaretleyin, Ardından Cep telefonu numaranızı yazınız.3 Satırdan sizden İMEİ numarası isteyecektir. İMEİ numarası için telefonun bataryasını çıkararak bataryanın altında bulunan telefon etiketinde yazmaktadır. Bataryası sökülmeyen veya etiketi bulunmayan telefonlar


{ *#06# } ‘yi tuşlayarak 15 Haneli İMEİ Numaralarını öğrenebilirsiniz.


Çoğu telefondan sadece 1 İMEİ Bulunur. Eğer aldığınız telefonda birden fazla İMEİ çıkarsa 4 ve 5 Satırlara yazınız


6. Satırda Yurda giriş tarihini sormaktadır. Bu bölüme Yurdışından T.C giriş yaptığınız günü yazınız.(  Hatırlamayanlar pasaport’un sayfasındaki mühürden tarihi öğrenebilir. )


7. Satırda telefonu aldığınız ülkeyi seçiniz.


8. Satırda Pasaport numaramızı istiyor. Burda dikkat etmemiz gerekecek. Nedeni eski pasaport ile yeni pasaportun bilgilerinin girişi farklı olmasından kaynaklanıyor.


Yeni çipli olarak bilinin pasaportlar bir harf ve dokuz rakamdan oluşur örneğin P123456789 gibi girmeniz gerekir. Eski pasaportlarda ise yedi rakam bulunur 1234567 şeklinde girmeniz gerekir. Ayrıca Kıbrıs‘tan giriş yaptıysanız yurda giriş belgenizin numarasını girmeniz gerekecektir.


Sorgula düğmesine basın. Onay formu ekranı açılacak ve formu ileteceğiniz ekrana yönlendirileceksiniz. Formu onaylayın artık işleminiz tamamlanmıştır.


HATIRLATMALAR


Aynı T.C Kimlik numarası ve Pasaport ile 2 yıl içerisinde  bir kere kayıt yapılabilir.


İmei numarası sahte kayıtlı ile işlenmiş numaralar kayıt altına alınamayabilir. Eğer böyle bir durum varsa 0312 232 23 23 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz. Cihaz kaydı SimLock ile aynı şey değildir.


Cihazınızı kaydetmiş olabilirsiniz ancak cihazın sim kilidi mevcutsa bu işlem sim kilidinin açılmasını sağlamaz.


Kaynak : aorhan



E-Devlet ile Yurtdışından Getirilen Telefonu Kayıt Etmek

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.