Bazı dosyaların neden silinmediğini bulun

Sabit diskinizi temizlemeye karar verdiniz ancak bazı dosya ve klasörler silinmiyor. Bunların silinmesine neyin engel olduğunu öğrenmek ve dosyaları sistemden temizlemek istiyorsunuz. Genellikle başka bir yazılımın kullanımda olması bazı dosyaların silinmemesinin nedenidir. Maalesef Windows bununla ilgili bir bilgi sunmuyor. Edinebileceğiniz tek bilgi o dosyanın başka bir yazılımla çalıştığına ilişkin bir uyarı. Uyarının kendisi kadar lüzumsuz başka bir bilgi de dosyayı kullanan tüm yazılımları kapatıp işlemi tekrarlamanız yönünde. Ücretsiz yazılım UnlockIT ( http://emcosoftware.com/unlock-it )silinmeyen dosyayla çalışan yazılımı tespit ediyor ve üzerindeki engellemeyi kaldırıp kolaylıkla silmenizi sağlıyor.


 


Kurulumu tamamladıktan sonra bu ilginç yazılımı “Skin chooser”dan dilediğiniz Office yazılımı ara yüzüyle çalıştırmaya başlayabilirsiniz. Tıpkı Office’te olduğu gibi “Browse” düğmesinin altındaki oka basarak dilediğiniz dosya ya da klasöre “File” ya da “Folder” altından bakabilirsiniz. Buradan dilediğiniz öğeyi seçin ve yaptığınız seçimi “Open” ile “OK”e tıklayarak onaylayın. Akabinde araç size bir engellemenin olup olmadığını ve hangi yazılımların buna neden olduğunu listeleyecek. Detayları inceleyin ki önemli sistem dosyalarını yanlışlıkla silmeyin. Örneğin açıkta bırakılmış bir Office belgesi ilgili klasörün silinmesini engelleyebilir. Eğer bir engellemeyi kaldırmak istiyorsanız “Close Handles”a tıklamanız yeterli. Geniş çaplı uygulamalar için de geçerli olan bu komutla söz konusu yazılımın çalışmasını durdurmuş olmuyorsunuz. Ancak bu işe yaramadığında uygulamayı bir sonraki adım olan “Kill process”den sonlandırabiliyor ve dosyayı silebiliyorsunuz.



Bazı dosyaların neden silinmediğini bulun

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.