Disk birleştirme sırasında sistemi hızlandırın

Disk birleştirmeyi çalıştırdığınızda sisteminiz çok yavaşlıyor ve neredeyse kullanılamaz hale geliyor. Daha hızlı çalışmak istiyorsunuz.


Disk birleştirme esnasında muhtemelen bir güvenlik yazılımı örneğin bir virüs tarayıcısı sisteminizde çalışmaktadır. Güvenlik yazılımları disk birleştirme esnasında bir dosyada yapılan her değişikliği yeniden incelediği için bu soruna neden olur. Bu işlem söz konusu durumda çok fazla işlemci gücü tüketir. Güvenli bir çalışma ortamı için ilkin ağı ve internet bağlantısını kapatın. Bunun için dizüstünüzdeki WLAN bağlantısını kesebilir ya da ağ kablosunu bilgisayarınızdan sökebilirsiniz. Bunun yanı sıra diğer bağlantı kablolarını da ayıklayabilirsiniz.


Bir sonraki adımda güvenlik yazılımının sistemi takip etmesini engelleyin. Ekranın sağalt köşesinden simgesine sağ tıklayın ve çalışmasını durduran seçeneği işaretleyin; örneğin Avira’da bunu “Antivir Guard Enable” ile yapabilirsiniz. Akabinde kesintiye uğramadan disk birleştirme işlemini tamamlayın. Bu esnada kolaylıkla Office belgeleriyle çalışabilir, sabit diskinizdeki medyaları oynatabilirsiniz. İşleminizi tamamladığınızda güvenlik yazılımını tekrar etkinleştirmeyi unutmayın



Disk birleştirme sırasında sistemi hızlandırın

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.