Bir sitenin saygınlığını kontrol edin

Bir web sitesine üye olmadan ve hatta ziyaret bile etmeden önce bu sitenin güvenli, tehlikesiz ve bilginizi satmayan bir ortam olduğunu nasıl anlarsınız? Çözüm yollarından biri internet araması yapıp kullanıcıların başından geçen kötü olayları taramak ama daha verimli bir yöntem saygınlık kontrolü gerçekleştirmek. Böyle bir servisi Webutation (www.webutation.net) sunuyor. Sitenin temelini topluluk katılımı oluşturuyor ve listelediği siteleri ziyaret etmiş kullanıcıların geri beslemelerini topluyor. Gerçek zamanlı olarak siteleri tarayıp kötü niyetli yazılım ve kodları bulabiliyor.


Aynı zamanda Google Safebrowsing, Norton Safe Web ve çevrimiçi kara listelere danışıyor. Şu ana kadar Webutation listesine 6 milyon site eklenmiş ve Firefox ile Chrome için eklentiler de sunuluyor. Antivirüs programınız bilinmeyen sitelerde güvenli kalmanızı sağlayan bir tarayıcı eklentisi sunuyor olabilir. Örneğin AVG’nin Secure Search adını verdiği tarayıcı araç çubuğu, tıkladığınız linkleri tarar ve site kara listedeyse size bilgi verir. Aynı zamanda internet bağlantısı hız testi ve Not Defteri ile Windows Gezgini gibi sık kullanılan uygulamalara kısa yollar içerir.


webutation 560x296 Bir sitenin saygınlığını kontrol edin


Bilgi için : www.webutation.net



Bir sitenin saygınlığını kontrol edin

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.