Hack’lenen Facebook hesabını kurtarın

Ele geçirilen Facebook hesaplarında son trend, hesabınızı sessizce sizinle paylaşmak ve gece yarısı gibi fark etmeyeceğiniz bir zamanda zararlı linkler göndermek. Bu tür aktiviteleri nasıl tespit edip durdurabilirsiniz?


Birinin hesabınızı kullanıp kullanmadığını anlamak için öncelikle ekranın sağ üst köşesindeki menüye tıklayarak “Hesap Ayarları”na girin. Gelen sayfanın sol kısmındaki “Güvenlik” sekmesine tıklayın. Beliren sayfanın en sonundaki “Aktif oturumlar” başlığına tıklayın. Sadece bir tane (sizinki) oturum aktifse sorun yok.


facebook şifremi unuttum 560x223 Hack’lenen Facebook hesabını kurtarın


Konum bilgisi internet servis sağlayıcınızın kullandığı IP adreslerine göre değişebilir ama genellikle bulunduğunuz şehri görüyor olmalısınız. Birden fazla aktif oturum görüyorsanız yanlarındaki “Oturumu Kapat”a tıklayın. Ardından şifrenizi değiştirin. Bir olasılıkla hesabınızı kullanan kişi bu esnada şifreyi değiştirmiş olabilir.


Böyle bir durumda şifreniz kabul edilmiyorsa oturumu kapatmayın! Yen bir tarayıcı sekmesi açın ve www.facebook.com adresine girip “şifremi unuttum” linkine tıklayın, yeni bir şifre belirleyin. Son olarak, arkadaşlarınızı durumdan haberdar edin ve sizden gelen linklere tıklamamalarını tembih edin



Hack’lenen Facebook hesabını kurtarın

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.