Facebook Tek Kullanımlık Şifre Alma

Özellikle toplu alanlarda, herkesin kullanımına açık olan internet bağlantıları kullanılarak Facebook girişi yapıldığında, hesabın açık unutulması gibi sorunlardan dolayı birden fazla kişinin bir hesabı yönettiği durumlar ortaya çıkıyor, hesaplara izinsiz erişim olanağı doğuyordu.


Bunun önüne geçmek için Facebook’ un geliştirilen tek kullanımlık şifre sistemi sayesinde, üyeler kamuya açık alanlarda Facebook hesaplarını açık unutma ihtimallerine karşın, tek kullanımlık şifre isteyecek. Şifre cep telefonuna kısa mesaj ile gelecek ve takip eden 20 dakika içerisinde gönderilen şifre ile Facebook girişi sağlanacak ve bu süre sonunda hesaba erişim için yeni bir tek kullanımlık şifre istemek gerekecek.


gorsel alimi kcgs 229x267 Facebook Tek Kullanımlık Şifre Alma


Sistemden yararlanmak için mevcut cep telefon numaralarını Facebook sistemine kaydeden kullanıcılar, telefonlarından 3223 numarasına “otp” yazarak sms gönderdikten kısa bir süre sonra, tek kullanımlık şifrelerini öğrenebiliyorlar.


Tek kullanımlık şifre nedir ve nasıl alırım?


Facebook’a gerçek şifrenizi girmekten çekindiğiniz her durumda (ör. bir kütüphanede veya internet kafede) hesabınıza giriş yapmak için tek kullanımlık şifre kullanabilirsiniz. Bunun için:


1. Türkiye’deyseniz, otp yazıp 3223′e kısa mesaj gönderin. Türkiye dışındaysanız, bu özelliği hangi operatörlerin desteklediğini ve hangi numaraya kısa mesaj atmanız gerektiğini görmek için bu Tek Kullanımlık Şifre Numaraları listesine bakın.


2. Cep telefonu numaranız Facebook hesabınıza bağlıysa, size benzersiz 8 karakterli geçici bir şifre göndeririz. Bu cep telefonu numarasını hesabınıza eklemediyseniz, size cep telefonu numarasını nasıl ekleyebileceğinize ve kodunuzu nasıl alabileceğinize dair talimatlar içeren bir e-posta gönderilir.


3. Kodunuzu aldıktan sonra, bunu Facebook giriş sayfasının şifre kısmına girin.


Not : Tek kullanımlık şifreniz 20 dakika süreyle geçerli olacak ve yeniden kullanılamayacaktır.



Facebook Tek Kullanımlık Şifre Alma

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.