Tüm Yazılımlar USB Bellekte

Artık kurulum yok! Cameyo ile uygulamaları artık USB bellekten, Cloud’dan ya da Windows PC’den başlatabileceksiniz.



Yazılı tarih öncesinin puslu zamanlarında, bilgisayarlarına kurdukları yazılımlar nedeniyle şişen Windows işletim sistemleri yüzünden yavaş bilgisayar kullanmak zorunda olanlar vardı. Bunun nedeni de kurulan yazılımlar nedeniyle şaşkına dönen Kayıt Defteri ve virüsler ile hacker’lara kapıları açan yeni DLL dosyalarıydı. Kullanıcı bu yazılımları bilgisayarından kaldırdığında bile geride artıklar bırakmaktaydılar. Bu yüzden bilgisayara kendileri de DLL dosyaları bırakan temizlik araçları kurmak gerekiyordu.


Tüm Yazılımlar USB Bellekte


cameyo main 500x380


Bu https://online.cameyo.com/public adreste bulabileceğiniz ücretsiz yazılım Cameyo sayesinde bu günler artık geride kalıyor. Bu harika yazılım, Windows kurulu bilgisayarınızda tüm uygulamaları paketleyerek bir .EXE dosyası şeklinde açmanıza olanak sağlıyor. Yazılım neredeyse her şeyi sanallaştırıyor. Sadece yazılım paketleri arasında karmaşık bağ kuran uygulamalarda çalışmıyor. Eğer Dropbox kullanıyorsanız, bu tarz uygulamaları Cloud’dan çalıştırabilirsiniz. Sonuç olarak Windows’unuz temiz, güvenli, stabil ve hızlı olacak. 500 yazılımla kullanılabiliyor Cameyo, aralarında CCleaner, Paint.Net ve iTunes’un da bulunduğu 500 popüler yazılımı destekliyor. Üstelik bu paketler, kütüphanesinde indirilip hemen çalıştırılacak biçimde bulunuyor. Çalışmamızda size bu kütüphaneyi tanıtıyor ve TuneUp gibi yazılımları nasıl sanallaştırabileceğinizi anlatıyoruz.


500 YAZILIMI hemen kullanın


Cameyo’nun kütüphanesi hemen her iş için uygun bir ücretsiz yazılım sunuyor. Sisteme kurulmadıklarından geride iz de bırakmıyorlar.


1. CAMEYO’YU ÇALIŞTIRMAK


Cameyo ücretsiz yazılımını, www.cameyo.com/download.aspx adresinden de indirebilirsiniz. Sadece 10 MB’lık olan kurulum dosyası bilgisayarınıza indikten sonra şirket politikası gereği hemen çalıştırılabiliyor. Yazılımı çalıştırdığınızda kütüphanesinde yer alan ücretsiz yazılımların simgelerini yüklemek için yazılım internetle bağlantı kuruyor. Kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra artık uygulamalarınızı kaydetmek ya da dünyanın her yerinden kullanabileceğiniz biçimde internet hafızasına erişmek için “Log in”e tıklayabilirsiniz.


cameyo registry 500x380


2. TEMEL AYARLAR


Kayıt işlemini tamamladıktan sonra uygulamayı çalıştırın ve edindiğiniz şifreyi buradaki ekrana da girin. Ortadaki ana beyaz çerçevenin sağ alt köşesinden, uygulamanın ayarlarına ulaşabileceksiniz. Buradaki minik kareye tıklayarak yazılımı sistem tepsisine kilitleyebilir, İngiliz anahtarı

simgesinden uygulama ayarlarına ulaşabilirsiniz. Cameyo’ nun İngilizce varsayılan dil ayarlarıyla geldiğini belirtelim.


cameyo libary 500x380


3. KÜTÜPHANEYİ TARAMAK


Uygulamalarınızı sanallaştırmaya başlamadan önce bu işi sizin yerinize bir başkasının yapıp yapmadığını araştırmaya başlayabilirsiniz. Bunun için “Library” simgesinin altında yeterince seçenek bulunuyor. “All Aps” butonuna tıklayarak hazır olarak sanallaştırılmış yazılımlar listesine kategoriyle ulaşabilirsiniz. Örneğin dijital fotoğraflarınız üzerinde oynama yapmak istiyorsanız “Photos & Graphics”e tıklayabilirsiniz. Bakındığınız belirli bir yazılım varsa, örneğin Gimp gibi, tek yapmanız gereken simgesine tıklamak. Seçenekler yeterli değilse sağ yönü gösteren oku tıklayarak diğer yazılımları da inceleyebilirsiniz.


cameyo libary 2 500x380


4. KURULUMSUZ ÜCRETSİZ YAZILIM KULLANMAK


Kütüphanedeki uygulamalardan nasıl yararlanacağınızı göstermek için örnek olarak CCleaner tuning aracını seçtik. Arama alanına “CCleaner” ifadesini girin ve yazılımın simgesine tıklayın. Simgeye tıkladıktan sonra yazılımın indirilme işlemi başlatılıyor. Hizmete kaydolduktan sonra üzerindeki artı simgesine tıklayarak, yazılımı Cameyo’daki “CameyoBox”a yerleştirebiliyorsunuz. Uygulama indirilip kullanıma hazır hale geldiğinde simgesinde “Ready” yazısı çıkıyor. Akabinde çift tıklayarak CCleaner’ı PC’nizde çalıştırabiliyorsunuz.


TAŞINABİLİR uygulamalar


TuneUp Utilities gibi ticari yazılımları Cameyo Studio’ya ekleyin ya da USB bellekte veya Cloud’da kullanın..


1. HAZIRLIK


cameyo studio 500x380


Olası tüm hataları baştan engellemek için arka planda çalışan tüm yazılımları Cameyo hariç olmak üzere kapatın. Bu yazılım sistem araçlarını bile taşınabilir hale getiriyor. Hazır sürücülerle gelen ya da çalışmak için ayrıca sürücülere ihtiyaç duymayan yazılımlar bu çalışmamız için en ideal olanları. Burada popüler TuneUp Utilities 2012 yazılımını örnek olarak seçtik. Yazılımın kurulum DVD’sini takın. Daha sonra Cameyo’dan “Studio”ya ve ardından “Capture app locally”ye tıklayın. Daha sonraki adımlarda size bir asistan yardımcı olacak.


2. UYGULAMAYI SANALLAŞTIRMAK


cameyo package 558x380


Cameyo sistem sabit diskinin bir fotoğrafını çekecek. Bu işlem Windows bölümünüzün büyüklüğüyle orantılı olarak zaman alabilir. “Install the software you wish to package” mesajı belirdiğinde, TuneUp Utiliities’i varsayılan konum olan “C:\Programs”a yükleyin. İşlem tamamlandığında Cameyo penceresinden “Install done”a tıklayın. Dikkat! Eğer uygulama sistemi yeniden başlatmak isterse Cameyo mesajını önceden onaylamalısınız çünkü uygulama Windows’la birlikte çalışmıyor. Onayladıktan sonra sanallaştırıcı ikinci bir sistem fotoğrafı çekecek ve uygulamayı bilgisayardan çalıştırılabilecek şekilde tek bir .EXE dosyasına dönüştürecek. Eğer sanallaştırma başarıyla tamamlanırsa, son olarak “Package was successfully created in Documents\Cameyo apps” uyarısını alacaksınız.


3. ERİŞİM HAKLARINI AYARLAMAK


Uygulamaları sanallaştırmak normalde izole bir çevrede gerçekleşir ve harici bilgisayarlara erişim hakkını getirmez. Bu kurulum çoğu durum için geçerlidir ama TuneUp Utilities arkadaşlarınızın da bilgisayarlarını optimize etmek için tam erişim hakkı gerektirir. Bu yüzden Cameyo’yu çalıştırın ve “Studio”dan “Package editor / Open existing virtual appl”i seçin. Şimdi “Documents / Cameyo Apss” klasörüne gidin ve TuneUp Utilities’i buradan seçin. “General” kaydından uygulamaya tam erişim için “Full Access”a tıklayın. Değişiklikleri onaylamak için son olarak menüden “File / Save”e tıklayın.


4. HARİCİ BİLGİSAYARLARDA ÇALIŞMAK


Şimdi Windows Explorer’ıaçın ve sanallaştırılan uygulamayı USB belleğe ya da çevrimiçi hafızanıza aktarın. TuneUp Utilities’i harici bir bilgisayarda başlattığınız zaman ilkin bir Cameyo penceresi açılacak ve düzenleme aracının çeşitli içeriğini gösterecek. Dilediğiniz uygulamayıseçin ve “OK” ile onaylayın. Eğer her şey yolundaysa TuneUp harici bilgisayarda da çalışmaya başlayacak.



Tüm Yazılımlar USB Bellekte

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.