Tweet Nasıl Atılır

Bir önceki konumuzda twitter ne olduğunu öğrendik, yeni bir hesap açtık, profilimizi düzenledikten sonra gelin. İlk tweet gönderelim. Tweet nasıl atılır öğrenelim.



230220130155129641650 2 286x174 custom Tweet Nasıl Atılır


Tweet Nasıl Atılır


twitter profil 10 Tweet Nasıl Atılır


Yukarıdaki gölüme 140 karakter uzunluğundaki duygu ve düşüncelerinizi yazın. “Tweet” butonuna basarak yazıdğınız tweet gönderiyorsunuz.


Ne Hakkında Tweet’ lemeliyim


Bir Tweet gönderme kolaydır. Ama ne demeli?


Unutulmaması gerekenler:


  • Twitter, bir cümlede yani 140 karakterde görüş ifade edebilmek için iyi bir araç. Lafı hiç uzatmadan hızlı ve net biçimde duygu ve düşünce paylaşma aracı olarak da adlandırılabilir.

  • Sosyal medya, bireylerin ürettiği içerikten oluşuyor. Dolayısıyla yazılacak iletilerin insan sıcaklığında olması gerekiyor. Yukarıdan bakan, propaganda havasında olan mesajlar kesinlikle ilgi çekmiyor.

  • Sosyal medya, herkese açık bir iletişim ortamı. En aykırı görüşlerin bu mecrada paylaşılabileceği unutulmamalı ve kesinlikle tahrik olmamalı.

  • Sosyal medyada paylaşılan bilgiler, hızlı yayılma potansiyeline sahip. Bu nedenle, paylaşılan bir bilginin çok kısa bir sürede binlerce hatta milyonlarca kişiye ulaşması mümkün.

  • Twitter’da yazılan bilgilerin doğruluğunun kontrol edilmesi söz konusu değil. Bir kullanıcının paylaştığı bilginin güvenilir olup olmadığı takip edilen o kullanıcıyla aranızdaki güven ilişkisine bağlı.

  • Türkiye’de 11 milyon Twitter kullanıcısı var. Yaklaşık 2 milyon kişi her gün tweet atıyor ve en az 6 milyon kullanıcı da her gün Twitter’da takip ettiği kişilerin yazdıklarını okuyor.

  • TT Listesi olarak da bilinen Twitter Gündemi’ne giren bir konu ya da Twitter’daki yaygın adıyla ‘hashtag’ yani etiket, çok kısa bir süre içerisinde en az 5 milyon kişinin dikkatini çekiyor.

  • Twitter etiketlerinin etkisini bilen provokatör ya da art niyetli kullanıcılar sürekli işbaşında ve her fırsatı değerlendirerek kitlelerin kafasını karıştırmayı görev biliyor.

  • Sosyal medyanın görmezden gelinerek terk edilmesi, hayata sosyal medya penceresinden bakmayı tercih edenleri provokatörlere teslim etmek anlamına geliyor.

  • Bir kullanıcı bir tweet attığında hiç kimsenin dikkatini çekmeyebilir. Kendisi gibi düşünen başka kullanıcılarla birlikte aynı görüş paylaşıldığında belki kanunları da, dünyayı da değiştirmek mümkün olmaz ama ortak düşünceyi duyurmak mümkün olur.

Ne Sıklıkta Tweet mıyım?


Duruma göre değişir. ..


Ne kadar zaman var? Eğer Sosyal Medya meşgul bir gün bir saat varsa, tweets okuma ve gönderme o saatte 15 dakika harcama tavsiye ederiz.


Ne sanayi var? doğal içerik çok şey var Industries – fotoğraf, haber, video, vb – Twitter için çok uygundur. Restoranlar ya da olay yönetim şirketleri düşünün.


Eğer karşılığında ne tür arıyorsun? Sosyal Medya çalışmaları insanlarla yaparak. Daha sık, daha yüksek başarı oranı meşgul. Bir gün 2 veya 20 tweets gönderebilirsiniz



Tweet Nasıl Atılır

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.