Thumbs.db dosyası oluşturmaya kapatma

Thumbs.db, içinde resim barındıran dizinlerdin önizlemelerini tutan bir “önbellek” dosyasıdır. Windows, siz dizine girdiğinizde oradaki resimlerin birer küçük kopyalarını gösterirken, bir taraftan da bunları bir sonraki girişinizde daha hızlı gösterebilmek için Thumbs.db dosyasına kaydeder. Normalde görünmez olan bu Thumbs.db dosyası FTP üzerinden bir yerlere dosya aktarırken ya da başka bir sistemde açtığınız USB belleğinizde boyutu ya da sadece varlığıyla sizi rahatsız ediyor olabilir. Thumbs.db’nin oluşturulmasını önlemek ise çok kolay


Thumbs.db dosyası oluşturmaya kapatma


thumbs Thumbs.db dosyası oluşturmaya kapatma


HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer açın ve sağ tarafta mouse sağ tıklayın ve “Yeni DWORD” değeri oluşturun. Adını DisableThumbsDBOnNetworkFolders yapın ve değerini de “1″ olarak ayarlayın.


HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Windows\Explorer açın ve sağ tarafta mouse sağ tıklayın ve “Yeni DWORD” değeri oluşturun. Adını DisableThumbsDBOnNetworkFolders yapın ve değerini de “1″ olarak ayarlayın.



Thumbs.db dosyası oluşturmaya kapatma

0 yorum:

Copyright © 2013 iYiblogcu | Internet, Bilgisayar ve Teknoloji | Windows 7, Windows 7 Kurulum and Blogger Templates - Anime OST.